![]() |
|
|||
|
İstek ve
Şikayetleriniz için Bizimle
BURADAN İletişim
Kurabilirsiniz. Portal | Haberler | Eğitim | Cep | Msn | Komik Şeyler | Kadınlar Kulübü | Müzik | Sinema | Firma Rehberi | Sosyal Gruplar |
||||
|
|
||||
| ||||||||
|
|
|
Bloglar | Yardım | Üye Listesi | Takvim | Bütün Forumları okunmuş kabul et | Kelimeler |
|
|
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Seçenekleri |
|
|
#1 |
|
|
PARAGRAFTA DÖRT ANA UNSUR VARDIR:
A) KONU: (Paragraf ne anlatıyor?) Örnek: Sanatçıların tenkit yazılarına bakış açılarını… Divan ve Halk Edebiyatlarının benzeştiği yönleri… Şiirin insan hayatını etkilediğini… B) ANA DÜŞÜNCE (ANA FİKİR): (Paragraf niçin anlatıyor?) *Paragrafta asıl vurgulanan, öne sürülen, savunulan düşüncedir. *Temel yargıdır. *Yazarın bize iletmek istediği mesajdır. *Paragrafta cümle olarak yer alabileceği gibi, paragrafın tamamından da çıkarılabilir. Örnek: Okuma alışkanlığı edinmenin belli bir eğitim gerektirdiğini anlatmak için yazılmış. Kısa ve özlü yazmanın güç olduğunu vurgulamak için yazılmış. C) YARDIMCI DÜŞÜNCELER (YARDIMCI FİKİRLER, YAN DÜŞÜNCELER) *Ana düşünceyi destekleyen, tamamlayan; ana düşüncenin açıklanmasını sağlayan, konuyu geliştiren düşüncelerdir. *Özellikle olumsuz soru tipleri yardımcı düşüncelerle ilgilidir. Örnek: Paragrafa göre yazarın yazılarında aşağıdaki niteliklerden hangisi yoktur? Aşağıdakilerden hangisi Sait Faik'in anlatmak istediğine ters düşer? Paragraftan aşağıdaki sonuçlardan hangisi çıkarılamaz? Çözüm: *Bu tip sorularda dört şık yardımcı düşünceleri içerir. 5. şık ise ana ve yardımcı düşüncelerle alakalı olmayan, çelişen, uyuşmayan şıktır. D) ÜSLUP: (Paragraf Nasıl Anlatıyor?) *Sanatçının, sözcükleri seçiş ve kullanış tarzıdır. *Sanatçının “anlatım tarzı”dır. *Üslupla, içerik karıştırılmamalıdır. *Her sanatçının özgün bir üslubunun olması beklenir. Örnek: Sanatçının, kısa cümleler kullanması, sıfatlara çokça yer vermesi, mecaz anlamlı kelimeleri tercih etmesi “üslup” ile ilgilidir. Üyeyseniz Giriş Yapın Üye Değilseniz Kayıt Olunuz.
Merhaba Ziyaretçi :) Benim İmzamı Üye Olmadan Göremezsin Görmek İstersen BURAYI TIKLA Üye ol ve TürkForum Ailemize Sende Katıl... Ben TÜRK'üm ve Şiddetle Bu Siteyi Tüm Arkadaşlarına Önermeni İstiyorum. |
|
|
|
| Sitemizi beğendiyseniz eğer, tüm sevdiklerinize tavsiye etmeniz bir vazifedir. BURAYI TIKLAYIN ve Tüm Sevdiklerinizi Aramıza Çağırın. | Bu konuyu çok mu beğendin? Eee ne duruyorsun! Sadece Bu Konunun Linkini Arkadaşınıza E-Posta ile gönderebilirsiniz. Bu sayede arkadaşınızda sitemizden İstifade edebilir. | Ücretsiz 50 MB boyutlu Mynet Blog Servisinden yeni bir blog sitesi almak için Tıkırdatınn! | Gmail Hesabınız Varsa Google Reader (Okuyucu) ile sitemizdeki tüm içeriği anlık olarak izlemek için Tıkırdatın | Sitemizdeki 300.000 üyeye niye selam vermiyorsun? Tıkırdat bakalım üyelerimizle selamlaş :) |
| Sitemizde Full Paylaşım YASAKTIR!!! Ücretsiz dağıtılan, Demo, Freeware, Shareware, GNU/GPL Paylaşımlar Yapılabilir. Full Paylaşım Ekleyenler Sitemizden Uzaklaştırılacaktır. Yöneticilerimiz her gün 1000'lerce konuyu incelemektedir. Lütfen, sitemiz içinde yasal olmayan paylaşımları buradan bize bildiriniz. | ||||
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| fikir, fikir, nasıl, nasıl, Nedir?, Nedir?, yardımcı, yardımcı, yazılır?, yazılır? |
| Konu Seçenekleri | |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünyanın en büyük portable arşivi-hepsi resimli ve konu anlatımlı full | KяaL вєηiм ™ | Portable Programlar | 25 | 04-09-2010 08:39 PM |
| Dev Kitap Özeti Arşivi | sansar94 | Kitap Tanıtımları | 1 | 05-06-2009 03:37 PM |
| Dev Fıkra Arşivi | SiLiVRiLi | Yazılar | 33 | 11-23-2008 08:34 AM |
| tam 20 seri katil hayatı..resimli | İNTİKAM_T.İ.M | Korku Forumu +16 | 20 | 08-20-2008 09:13 AM |
| Türkler | bemus | Serbest Kürsü | 6 | 05-12-2008 09:29 PM |
|
|
|
Telif Hakları vBulletin v3.8.2 © 2000-2010 |
TürkForum'un Kurucusu Mehmet NAZLICA'dır. Site içeriğini Kaynak Göstermek Şartıyla kullanmanız serbesttir. Forumun Tüm Hakları Şerefli Türk Milletine Aittir. Varlığımız Müslüman Türk Varlığına Armağan Olsun |