![]() |
|
|||
|
İstek ve
Şikayetleriniz için Bizimle
BURADAN İletişim
Kurabilirsiniz. Portal | Haberler | Eğitim | Cep | Msn | Komik Şeyler | Kadınlar Kulübü | Müzik | Sinema | Firma Rehberi | Sosyal Gruplar |
||||
|
|
||||
| ||||||||
|
|
|
Bloglar | Yardım | Üye Listesi | Takvim | Bütün Forumları okunmuş kabul et | Kelimeler |
| Kelimeler: katli sac |
|
|
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Seçenekleri |
|
|
#1 |
|
|
" Kitabu Dîvânü Lugati't Türk" Türkolojinin ilk ve en büyük alîmi Karahanlı soyundan KAŞGARLI MAHMUD''un ,Araplar'a Türkçe'yi öğretmek,Türkçe'nin ne kadar zengin bir dil olduğunu göstermek amacıyla ,1072 'de yazmaya başladığı 1074 'te bitirip kontrol ettikten sonra 1077 'de son Abbasi halifesi Ebü'l Kasım Abdullah'a teslim ettiği orjinalinin nerede olduğu bilinmeyen, Şamlı Mehmed bin Ebu Bekir'in 1266 yılında kopya ettiği nüshasının İstanbul Fatih Millet Kütüphânesi'nde bulunan,Türk Dil Kurumu (1941) , Kültür Bakanlığı (1990) tarafından tıpkı basımı yapılan, sekiz bölümden oluşan, içinde yaklaşık 8.000 kelimenin yer aldığı, kelime anlamlarının iyi anlaşılması için deyimlerden, atasözlerinden , şiirlerden,hatta bazı Âyet ve Hadis-i Şerif'lerden yaralanılan,Türk Dünyası ile ilgili ilk haritanın yayınlandığı ,Türk Milleti'nin yüceliğini , yalnız savaş alanlarında değil kültür meydanlarında da önder, örnek olduğunu kanıtlayan ,Türk Dil Birliği'nin temelini atan kültür hazinesi abide bir " ANSİKLOPEDİK SÖZLÜK "
Not: Türk Dil Birliği'nin temellerini atan ve Türkçe'nin kullanım alanlarını genişleten Kaşgarlı Mahmut'un ( Kitabu Dîvânü Lugati't-Türk),Yusuf Has Hacib'in ( Kutadgu Bilik ) insanlığa hizmet eden bu çok değerli alimlerin önünde saygıyla eğiliyorum... Üyeyseniz Giriş Yapın Üye Değilseniz Kayıt Olunuz.
Merhaba Ziyaretçi :) Benim İmzamı Üye Olmadan Göremezsin Görmek İstersen BURAYI TIKLA Üye ol ve TürkForum Ailemize Sende Katıl... Ben TÜRK'üm ve Şiddetle Bu Siteyi Tüm Arkadaşlarına Önermeni İstiyorum. |
|
|
|
| Sitemizi beğendiyseniz eğer, tüm sevdiklerinize tavsiye etmeniz bir vazifedir. BURAYI TIKLAYIN ve Tüm Sevdiklerinizi Aramıza Çağırın. | Bu konuyu çok mu beğendin? Eee ne duruyorsun! Sadece Bu Konunun Linkini Arkadaşınıza E-Posta ile gönderebilirsiniz. Bu sayede arkadaşınızda sitemizden İstifade edebilir. | Ücretsiz 50 MB boyutlu Mynet Blog Servisinden yeni bir blog sitesi almak için Tıkırdatınn! | Gmail Hesabınız Varsa Google Reader (Okuyucu) ile sitemizdeki tüm içeriği anlık olarak izlemek için Tıkırdatın | Sitemizdeki 300.000 üyeye niye selam vermiyorsun? Tıkırdat bakalım üyelerimizle selamlaş :) |
| Sitemizde Full Paylaşım YASAKTIR!!! Ücretsiz dağıtılan, Demo, Freeware, Shareware, GNU/GPL Paylaşımlar Yapılabilir. Full Paylaşım Ekleyenler Sitemizden Uzaklaştırılacaktır. Yöneticilerimiz her gün 1000'lerce konuyu incelemektedir. Lütfen, sitemiz içinde yasal olmayan paylaşımları buradan bize bildiriniz. | ||||
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| Divan-ı, Divan-ı, Lügat-it, Lügat-it, Nedir?, Nedir?, türk, türk |
| Konu Seçenekleri | |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| The Unit - Sezon 1-2-3 - 150 mb - Tek Link - Aksiyon Sevenlere | KANUN TÜRK | Eski Yabancı Diziler | 6 | 04-27-2010 09:11 PM |
| Atatürkçülüğün Türk tarihi açısından önemi nedir? | asi arslan | Soru ve Cevap | 0 | 10-04-2009 07:02 PM |
| Yabancı Ülkelerin Ders Kitaplarında Türkiye Aleyhinde Neler Var?! | KяaL вєηiм ™ | Cumhuriyet Tarihi | 0 | 05-14-2009 12:45 AM |
| Türk Olmak | TüRkFoRum. | Genel Eğlence Muhabbet ve Aşk Forumu | 3 | 05-12-2009 03:11 AM |
| Türk Olmak | derebeyi | Muhabbet | 4 | 06-30-2008 01:25 AM |
|
|
|
Telif Hakları vBulletin v3.8.2 © 2000-2010 Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir. |
TürkForum'un Kurucusu Mehmet NAZLICA'dır. Site içeriğini Kaynak Göstermek Şartıyla kullanmanız serbesttir. Forumun Tüm Hakları Şerefli Türk Milletine Aittir. Varlığımız Müslüman Türk Varlığına Armağan Olsun |