![]() |
|
|||
|
İstek ve
Şikayetleriniz için Bizimle
BURADAN İletişim
Kurabilirsiniz. Portal | Haberler | Eğitim | Cep | Msn | Komik Şeyler | Kadınlar Kulübü | Müzik | Sinema | Firma Rehberi | Sosyal Gruplar |
||||
|
|
||||
| ||||||||
|
|
|
Bloglar | Yardım | Üye Listesi | Takvim | Bütün Forumları okunmuş kabul et | Kelimeler |
| Kelimeler: demet akalinin |
|
|
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Seçenekleri |
|
|
#1 |
|
|
Nilüfer, Weisse Teichrose, Nymphaea alba
Sugülü Beyaz Nilüfer Familyası: Nilüfergllerden, Teichrosengewaechse, Nymphaeaceae Drugları: Beyaz Nilüfer kökü: Nyphaeae alba rhizoma Beyaz Nilüfer çiçeği: Nyphaea alba flora Beyaz Nilüferin kökleri çay ve tentür yapımında nadirende çiçekleri kulanılır. Botanik: Kuzey Amarika, Avrupa ve Asyanın batı ve orta kısımlarında genelikle yavaş akan ırmak kenarları, [Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...]ve bataklıklarda yetişir veya yetiştirilir. Şimdiye kadar gördüğümüz bitkilerden farklı olarak kökleri suyun altındaki toprağa yerleşmiştir, yaprak ve çiçekleri su üzerindedir. Yaprakları yuvarlak bir tepsi şeklinde sadece sap kısmı hafif dar üçgen şeklinde açıktır. Yaprakların alt kısmı kahverengimsi veya kırmızımsı esmer, üst yüzeyi koyu yeşil, derimsi, su altındaki sapı bazen 2,5 metreyi bulabilir. Çiçeklerin saplarıda yine aynı şekilde 2,5 metreyi bulabilir ve su üstündeki çiçekleri 2-3 sıra şeklinde yan yana dizilmiş taç yapraklara sahiptir. Taç yaprakalrı oval, beyaz renkli ve göbekte sarı dölenme tozlukları bulunur. Meyveleri şişe şeklinde ve içi tohum doludur. Yetiştirilmesi: Eskiden Selçuklu ve Osmanlılar zamanında havuzlar, göletler ve şadırvanlarda bu tür bitkiler yetiştirilirdi. Bu kültürü sonra Avrupalaılar aldılar ve maddi durumu orta halli olan Almanların çoğunun bahçesinde bir gölet bulunur ve içinde balıklar ve bu çeşit süsbitkileri yetiştirilir. Hasat zamanı: Avrupada kuruma altına alınan bitkinin kök ve çiçekleri rastgele sökülmez, koparılmaz. Özel yetiştirilen bitkilerin kökleri sökülerek çıkarılır, yıkanır ve ortadan yarılarak kurutulur. Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Nilüfer yerine daha etkili olan başka bitkiler kulanılmalıdır. Örneğin uyuyamamaya karşı Çarkifelek-, Kediotkökü-, Oğulotu-, Kadınkökü preparatları veya Gökçek İksiri daha etkildir. b-) Halkarasında sinirsel rhatsızlıklar, uyuyamama ve cinsel arzuları frenleyici olarak kulanılır. Çay: Beyaz nilüfer köklünden yarım tatlı kaşığı (ince kıyılmış ) demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynarsu ilaveedilir ve demledikten sonra bu dem sabah, öğle ve akşam az az içilir. Yantesiri: Tarife uyulmadığında zehirlenmelere neden olur. Zehirli olması nedeniyle dikkatle kulanılmalıdır. Sinirsel rahatsızlıklara karşı kılıçot, oğulot, çarkıfelekotu, uyuyamamaya karşı kediotkökü gibi daha etkilibitkiler varken nilüferi kulanmak bana göre pek uygun değildir. Üyeyseniz Giriş Yapın Üye Değilseniz Kayıt Olunuz.
Merhaba Ziyaretçi :) Benim İmzamı Üye Olmadan Göremezsin Görmek İstersen BURAYI TIKLA Üye ol ve TürkForum Ailemize Sende Katıl... Ben TÜRK'üm ve Şiddetle Bu Siteyi Tüm Arkadaşlarına Önermeni İstiyorum. |
|
|
|
| Sitemizi beğendiyseniz eğer, tüm sevdiklerinize tavsiye etmeniz bir vazifedir. BURAYI TIKLAYIN ve Tüm Sevdiklerinizi Aramıza Çağırın. | Bu konuyu çok mu beğendin? Eee ne duruyorsun! Sadece Bu Konunun Linkini Arkadaşınıza E-Posta ile gönderebilirsiniz. Bu sayede arkadaşınızda sitemizden İstifade edebilir. | Ücretsiz 50 MB boyutlu Mynet Blog Servisinden yeni bir blog sitesi almak için Tıkırdatınn! | Gmail Hesabınız Varsa Google Reader (Okuyucu) ile sitemizdeki tüm içeriği anlık olarak izlemek için Tıkırdatın | Sitemizdeki 300.000 üyeye niye selam vermiyorsun? Tıkırdat bakalım üyelerimizle selamlaş :) |
| Sitemizde Full Paylaşım YASAKTIR!!! Ücretsiz dağıtılan, Demo, Freeware, Shareware, GNU/GPL Paylaşımlar Yapılabilir. Full Paylaşım Ekleyenler Sitemizden Uzaklaştırılacaktır. Yöneticilerimiz her gün 1000'lerce konuyu incelemektedir. Lütfen, sitemiz içinde yasal olmayan paylaşımları buradan bize bildiriniz. | ||||
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| bilgi, bilgi, bitkisi, bitkisi, hakında, hakında, misiniz?, misiniz?, nilüfer, nilüfer, verir, verir |
| Konu Seçenekleri | |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| 3. sınıf yönetim bilgi sistemleri | Peri_kızı | Üniversiteler Okullar | 1 | 05-13-2009 08:01 PM |
| Oyun Hile Arşivi | recoba10 | Oyun Hileleri | 26 | 12-15-2008 10:41 AM |
| BİLGİ SOSYOLOJİSİ-ders-ödev | EsaS_TÜRK | Felsefe Psikoloji Sosyoloji | 0 | 10-29-2008 02:38 PM |
| Bilgi Üzerine Düşüncele-ders-ödev | EsaS_TÜRK | Felsefe Psikoloji Sosyoloji | 0 | 10-29-2008 02:37 PM |
| Knight Online Beleş Charlar... | osmanaga_7 | Knight Online | 8 | 04-01-2008 07:17 PM |
|
|
|
Telif Hakları vBulletin v3.8.2 © 2000-2010 Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir. |
TürkForum'un Kurucusu Mehmet NAZLICA'dır. Site içeriğini Kaynak Göstermek Şartıyla kullanmanız serbesttir. Forumun Tüm Hakları Şerefli Türk Milletine Aittir. Varlığımız Müslüman Türk Varlığına Armağan Olsun |